back

OSRAM provides new museum lighting with LED technology

Product Details

Taide ja valaistus ovat kautta aikojen kuuluneet yhteen. OSRAM on yhteistyössä Lenbachhaus -museon kanssa kehittänyt uudenlaisen tavan hallita valaistustilanteita taideteosten vaatimalla tavalla. Valaistuksen suunnittelussa on huomioitu museovalaistuksen erityispiirteet ja onnistuttu saamaan kaikki tärkeimmät ominaisuudet samaan valaisimeen.
Näyttelyhuoneisiin asennetulla innovatiivisella led-valaistuksella kuraattoreiden on mahdollista säätää tilojen valaistusta näyttelyn taideteosten tunnelman mukaisesti. Valon sävyä voidaan säätää lämpimästä kynttilän valon kaltaisesta väristä kirkkaan valkoiseen väriin. Valoa voidaan lisäksi säätää vastaamaan taideteoksen tekohetkellä ollutta valaistustilannetta, jolloin vierailija näkee teoksen juuri sellaisena kuin taiteilija on sen nähnyt.
Museon led-valonheittimien valonlähteenä on käytetty OSRAMin OSLON- ledejä joiden värintoisto on huippuluokkaa, yli 90. Valaistus muistuttaa luonnonvaloa, mutta ei tuota taideteoksille haitallista ultraviolettisäteilyä. Tämä mahdollistaa taideteosten valaisun niin, että kaikki värit toistuvat oikeina ja taiteen ystäviltä ei yksikään värisävy jää näkemättä.
Led-valaistuksen 50000 tunnin keskimääräisen eliniän ja pienemmän energiankulutuksen ansiosta valaistusratkaisu on erittäin ympäristöystävällinen ja energiatehokas.

Links

About the Company

Oy Osram Ab